Ilvy de Visser

Jeugdkoning 2011

Ilvy de Visser Jeugdkoning Sint Willebrordusgilde 2011.

 

Jaarlijks wordt tijdens de jeugddag van het Sint Willebrordusgilde geschoten door alle jeugdleden onder de 25 jaar met de kruisboog op de gipsen vogel met als inzet “Jeugdkoning van het Sint Willebrordusgilde”.

 

Dit jaar koste het 17 schoten om de vogel in tweeën te splijten en was het Ilvy de Visser die het gips naar beneden kreeg.

 

Ilvy is speciaal voor het koningschieten met de bijbehorende teerdag naar Nederland gekomen, zo prachtig en gezellig vind ze dit feest. Ilvy is namelijk in april geëmigreerd naar Oostenrijk maar eenmaal gildelid blijft gildelid. Speciaal voor haar heeft de jeugdcommissie ook besloten om met de jeugddag te wachten totdat zij in Heeswijk is zodat ze ook mee kan schieten. Niemand heeft verwacht dat ze dan ook meteen met de ereprijs weer terug zou gaan naar Oostenrijk, maar het is ze ten zeerste gegund. Ilvy heeft ook beloofd volgend jaar mee te gaan naar het Europees Schuttersfeest in Tuchola (Polen) en gaat mee schieten voor de titel Europees Jeugdkoning.

Na het schieten was het tijd om te gaan schaatsen met alle jeugdleden in Den Bosch en de dag werd in het gildehuis besloten met een hapje en een drankje. Hierna nam Ilvy afscheid en ging nog dezelfde dag terug naar haar appartementje in Strobl aan de Wolfgangsee.

Ilvy proficiat en veel succes volgend jaar.