Ilvy de Visser

Jeugdkoning 2013

Ilvy de Visser jeugdkoning Sint-Willebrordusgilde

Ilvy de Visser is voor de tweede keer achter elkaar Jeugdkoning van het Sint Willebrordusgilde Heeswijk geworden. Ilvy is het eerste vrouwelijke lid van het Heeswijkse gilde, ze woont al ruim 2 jaar in het Oostenrijkse Strobl en komt elk jaar een paar keer naar Nederland om o.a. de belangrijkste gildeactiviteiten mee te kunnen maken. Afgelopen jaar is ze ook naar het Europees Schuttersfeest geweest in Polen om mee te kunnen doen naar de titel Europees Jeugdprins.

Helaas was dit niet gelukt. Dit jaar bij het eigen gilde was het geluk wel aan haar zijde. 11 jeugdleden tot 25 jaar schoten mee met de kruisboog op de gipsen vogel. Al na enkele schoten kwamen er enkele barsten in de vogel, maar bij het 41e schot kwam het hele blok gips in zijn geheel naar beneden en was het duidelijk waar Ilvy voor gekomen was, de titel verdedigen.

Na het schieten werd er nog wat fris gedronken, het zilveren jeugdkoningsschild uitgereikt wat een paar jaar geleden is geschonken door Bart van Boxtel en een heerlijk frietje met snacks gegeten. Tenslotte begon het middagprogramma. Hiervoor gingen alle jeugdleden met begeleiding naar de Heische Hoeve en is er deelgenomen aan een mooie puzzeltocht met de familiefiets, al werd er soms wel een beetje van de route afgeweken. Jong en oud hebben samen genoten van een supergezellige jeugddag.