Jo van de Rakt

Koning 1996

Jo van de Rakt.

Geboren op 2-11-1967, als derde zoon en als vierde kind van J.C. v. d. Rakt en P. H. Wagemakers.
Binnen het jaar na de geboorte van Jo verhuisden het gezin naar de Kaathovensedijk 10 (boerderij van Bert van de Laar).

Na 27 jaar in Heeswijk te hebben gewoond verhuisde Jo naar de kern van de gemeente Bernheze, en wel op 2 november 1995. Een drukke periode voor Jo van de Rakt
1 November sleutel overdracht huis aan de Krommedelseweg 4
2 November jarig en verhuisd naar Loosbroek.
3 November andere auto gekocht.
4 November Koning geschoten na een zeer mooie strijd.
5 November geïnstalleerd als Koning van het St. Willebrordusgilde. Sinds 1989 is Jo werkzaam bij transportbedrijf W.B. van der Donk in Vinkel als autokraanmachinist op een 4 keer 4 en sinds 1995 gediplomeerd hiervoor.

Het afgelopen jaar is het druk geweest voor het gilde, bijvoorbeeld dodenherdenking in Vught, gildefeest in Liemde, Vlijmen, Rosmalen, Soest en twee dagen Europese Kampioenschappen in Haaksbergen. Samen met Gerard Oskam heel gezellig geweest aldaar in de tent.
De trouwdag van Willem Wijnaendts en de trouwdag van Mark van de Akker en op kraam visite bij Jos en Maya van de Pas met de geboorte van Bram en in de wintermaanden niet te vergeten de kaartavonden in het gildehuis aan de Fokkershoek 8a.

In de competitie van de “Hoge Schuts” heeft Jo het er dit jaar niet slecht gedaan, in de hoogste klasse de A klasse een eerste plaats klasse A voor Jo van de Rakt in Erp.
In het eindklassement na 9 wedstrijden werd Jo als beste Heeswijkse A schutter vierde, achter het drietal uit Rosmalen dat dit jaar onbereikbaar was voor Jo en de rest.

Op 9 november 1996 probeerde ik de titel weer te verdedigen. Na 548 schoten viel de vogel op mijn schot van zijn sokkel maar viel klem tussen de nieuwe schutsinstallatie en de spil.
Na 562 viel de vogel na het schot van Hans van Daal nog verder naar beneden, boven op de stalen constructie. Hierna was het voor Gertie van der Cammen een koud kunstje om de laatste splinter naar beneden te halen met het 563 schot.
10 November, overdracht van het Koningschap aan Gertie van der Cammen.

Gertie succes in 1997.

Opgemaakt 23 november van het jaar 1996 door J.P.A.van de Rakt
Krommedelseweg 4 Loosbroek.