Herman van Gaal

Koning 2002

Herman van Gaal

Op zaterdag 10 november 2001 Koningschieten. Na 566 schoten is het Koningschap bekend en werd ik Koning voor een jaar van het St. Willebrordus gilde. Dit voor de vierde keer sinds de oprichting (1963).

1981 was de laatste keer, ruim 20 jaar geleden. Voor mijn personalia verwijs ik naar de vorige koningschappen.

Deze keer heb ik die belevenis toch heel anders – emotioneler - beleeft, een indruk die toch naar mate je ouder wordt veranderd is. Ook voor mijn vrouw.

Sinds ruim een jaar is ook Thijs van Beekveld Gildebroedertje. Thijs is een van onze elf kleinkinderen waar we als Opa en Oma maar wat trots op zijn.

Thijs was 9 jaar, en was maar wat blij dat Opa Koning schoot, echt een verrassing. Hij heeft ook een stukje geschreven in “de Gildetrom” het contactblad van het gilde. Ik heb een fijn gildejaar achter de rug. Met hoogte punten de Kring Gildedag in Heeswijk, op 23 juni 2002. Jammer dat Willy v. d. Wijgert, vorige Hoofdman, nu Staande Deken van ons gilde op die dag met enkele zware hart infarcten naar het ziekenhuis gebracht werd. Ook het koningschieten in Poppel was een mooie ervaring. De mooie pelgrimsreis naar Santiago de Compostela en Fatima, die we meegemaakt hebben van 28 september tot 9 oktober, 12 dagen. Goed georganiseerd door Stichting “Pelgrimage” en vervoer Pelikaan reizen. Ook dit heeft Willy als mede organisatie van Stichting “Pelgrimage” na 28 jaar op moet zeggen vanwege zijn hart. Met veel gildebroeders, een fijne sfeer en een saamhorigheid, waar ik samen met mijn vrouw erg van genoten heb, en vele andere activiteiten

Ik heb een bijzonder fijn gildejaar achter de rug en kijk er met plezier op terug.

Herman van Gaal