Tonnie van Koolwijk

Koning 2019

Tonnie van Koolwijk Koning Sint Willebrordusgilde Heeswijk 

Zaterdag 3 november 2018 was het koningschieten bij het Sint Willebrordusgilde Heeswijk en na het 214e schot viel de houten vogel na een spannende strijd naar beneden. Het was Tonnie van Koolwijk die het genadeschot loste.

Tonnie is op 6 augustus 1955 geboren te Maasbommel en is daar ook opgegroeid. Hij kwam uit een gezin met 8 kinderen. Tonnie volgde de opleiding LTS automonteur wat hij ook een half jaar uitoefende, Daarna is hij overgestapt als machinaal timmerman en werkt nu al 24 jaar bij Ad Donkers Timmerbedrijf in Vorstenbosch. In 1974 leerde hij Ria Broeren kennen en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Hij trouwde in 1989 met haar en ging wonen in de Willebrordstraat te Heeswijk waar ze nu nog wonen.

Een hobby al ruim 30 jaar van Tonnie is tennissen. Sinds 2014 is hij samen met Ria lid van het Heeswijkse gilde en neemt daar een belangrijke plaats in. Jeu de boulen doet hij graag maar ook schieten met kruisboog is z’n passie. Bovendien maakt hij zelf met veel handenarbeid al verschillende kruisbogen voor zichzelf en de overige leden van het gilde zodat deze hobby ook betaalbaar blijft voor de overige leden. Tonnie is bijna altijd aanwezig bij alle activiteiten van het gilde, dus wat inspanning betreft als koning van het gilde zal dat hem niet zwaar vallen, nu alleen met nog meer plezier als visitekaartje van het gilde. Het gilde wenst hem daarin ook veel succes het komende jaar, dat hij samen met zijn vrouw in goede gezondheid het koningsjaar mag volbrengen.