Land van Cuijk gildendag te Beers 2009

op zondag 13-09-2009
Zondag 13 September 2009 om 00:00

Prominenten Hans Wiegel en Dries van Agt genieten successen Heeswijkse Gilde.

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van mr. drs. C. L. M. de Quay te Beers op Landgoed “De Hiersenhof” waarbij verschillende hooggeplaatste personen aanwezig waren zoals bovenstaande en oud Commissaris Frank Houben en oud minister Gerrit Braks organiseerde het St. Anthoniusgilde van Beers een gezellige gildendag.

Hans Wiegel, Dries van Agt, en de burgemeester van Cuijck werden voor hun verdienste geëerd met het buitenlidmaatschap bij het gilde van Beers.

De gildendag was voortreffelijk gestart met een heilige mis met de gebruikelijke koffietafel en erewijn, georganiseerd met een optocht, een massale opmars en een slangendefilé en dit alles op het prachtige landgoed “De Hiersenhof”

De wedstrijden bestonden uit het geweer- en kruisboogschieten en vendel-, trom- en bazuin wedstrijden.

Het was Dries van Agt die trots met een voortreffelijk schot de koningsvogel naar beneden haalde en dagkoning van de gasten uitgeroepen werd.

Ondanks de kleine regenbuien was het een super gezellige ongedwongen gildendag.

Onze tamboers hanteerden hun trommels en stokken als ware acrobaten en wonnen hierbij ook een prachtige eerste zilveren prijs. Onze vendeliers zadelden de toeschouwers op met een prachtig synchroon vendelspel waarbij zij ook een welverdiende eerste plaats behaalden.

De overheid van het gilde bedankt hierbij alle deelnemers voor hun inzet en deze gezellige gildendag te Beers

Bestanden (2)

  1. Beers

    (52.79 KB)

    Beers.png

  2. Jan Eduard de Quay

    (176.5 KB)

    Jan Eduard de Quay.doc