Bart van Boxtel Jeugdkoning 2009-2010 Sint-Willebrordusgilde Heeswijk

op zaterdag 27-06-2009
Zaterdag 27 Juni 2009 om 00:00

Jeugddag en “Prins”-schieten Sint-Willebrordusgilde Heeswijk

 Zaterdag 27 juni 2009 was er door het Sint-Willebrordusgilde een dag georganiseerd voor haar jeugd. Deze keer weer met voldoende spektakel. ’s Morgens moesten de jeugdleden al vroeg op want om half 8 was het verzamelen in het gildehuis waarna men naar Aquabest ging om te gaan waterskien. De meesten hadden dit nog nooit gedaan wat veel hilariteit opleverde, maar na enkele starts ging het gaandeweg steeds beter. Na een uur lukte het de meesten om toch een rondje te volbrengen en sommigen zelfs meerdere.

Hierna gingen we weer terug naar ons gildehuis waar de gipsen vogel klaar hing in de mast voor het “Prins”-schieten. Dit is alleen voor de jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud en heeft niet al te veel verplichtingen als je Prins of Prinses wordt. Alleen in een jaar van een Europees Schutters Treffen mag je het gilde vertegenwoordigen op dit Treffen en proberen Europees Prins of Prinses te worden. Dit jaar wordt het EST gehouden in het Belgische Kinrooy.

De strijd was zaterdag kort maar hevig, er vielen al vlug grote brokstukken van de gipsen vogel en het is Bart van Boxtel gelukt om voor de 2e keer Prins te worden bij ons gilde en alweer in een EST-jaar. De vorige keer was in 2006 waar Bart dus in ons eigen dorp ons gilde tijdens het EST mocht vertegenwoordigen. Ook deze keer wensen wij hem veel succes.

 Na het schieten werd de jeugddag even onderbroken om samen met het Dintherse en Nistelrodese gilde een vendelhulde te brengen bij de veteranen die verzameld waren in het Cultureel Centrum te Dinther in het kader van Nationale Veteranendag.

 Tenslotte werd de dag afgesloten bij Halte 5 onder het genot van een heerlijk patatje met een snack en keerden de jeugdleden en hun begeleiders tevreden naar huis met een fijne herinnering waar nog lang over gesproken zal worden.

Bestanden (2)

  1. JeugdDag

    (44.37 KB)

    JeugdDag.png

  2. Jeugdenprins

    (127 KB)

    Jeugdenprins.doc