Verbroederingsdag 4 Bernhezer gilden

op zaterdag 12-04-2008
Zaterdag 12 April 2008 om 00:00

Verbroederingsdag

De verbroederingsdag op zaterdag 12 april 2008 was een groot succes. Na een korte optocht vanaf het kerkplein naar het gildeterrein waarbij de gilden gemixt door elkaar liepen werd op het gildeterrein de Eed van Trouw afgelegd tegenover het wereldlijk gezag, aanwezig hierbij waren burgemeester Jos Heijmans, de vier koningen van de Bernhezergilden en Hoofdman Eugéne van Bouwdijk Bastiaanse van het St. Barbaragilde uit Dinther...

Na diverse welkomstwoorden van organisator Jan van Grunsven, de burgemeester en de hoofdman van het gilde uit Dinther namen een groot aantal schutters en sympathisanten deel aan het koning en jeugdkoningschieten voor de vier Bernhezergilden. .

Er werd geschoten zoals ook bij het EST2006 geschoten werd. Eerst een voorronde waarbij de winnende schutter en twee voor en na hem of haar geschoten schutters mochten deelnemen aan de finale. De finale was zeer spannend. Nadat Harrie van Zutphen(Dinther) van het St. Barbaragilde uit Dinther de vogel eraf geschoten had bleef er een klein stukje hangen waarop nog 17 maal geschoten werd voordat Rick Manders het laatste stukje naar beneden schoot.

Ook de jeugdwedstrijden waren zeer spannend, Bob Verhoeven de zoon van de huidige koning van het St. Barbaragilde uit Dinther was de gelukkige winnaar.

Beide winnaars kregen een prachtig wisselschild omgehangen wat zij twee jaar mogen dragen. Als zij over twee jaar het wisselschild weer inleveren ontvangen zij een herinneringsspeld dat zij in 2008 koninggeschoten hebben.

Na de prijsuitreiking werd het nog een gezellige boel waarbij ook lekker gedanst werd en iedereen kon genieten van een lekker glaasje fris, bier of een hartig hapje. Twee consumpties werden aangeboden door de gemeente waarbij wij ze bij deze nog van harte bedanken.

Rest mij nog de initiatiefnemer Jan van Grunsven en het organisatie comité van de verbroederingsdag van harte te bedanken voor deze gezellige dag.

Hoofdman Jan Schakenraad Sint Willebrordusgilde Heeswijk

Bestanden (1)

  1. Uitslagen 2008

    (253 KB)

    Uitslagen 2008.doc