Expositie Baron Willem van den Bogaerde – een markant edelman in Kasteel Heeswijk van 02 t/m 30 oktober 2016.

geplaatst op 25-09-2016
Zondag 25 September 2016 om 15:02

Baron Willem van den Bogaerde – een markant edelman

02 – 30 oktober 2016 Expositie in Kasteel Heeswijk

Willem baron Van den Bogaerde van Terbrugge (1882-1974) was de laatste edelman die Kasteel Heeswijk bewoonde. Een markant edelman zelfs. Hij stamde uit een familie met bijzondere voorvaderen en vol van even opmerkelijke familieverhalen.

Internationaal was hij zeker. Een carrière als diplomaat en een ridderschap bij de Orde van Malta bracht hem in buitenlandse cirkels. Zijn huwelijk met een hofdame versterkte de familiebanden met het Koninklijk Huis. Zijn kasteel Heeswijk, zijn kunstverzameling en zijn landgoed benadrukten zijn adellijke afstamming en leefstijl. In zijn wapenzaal had hij een eigen troon. In de kerk van Heeswijk plaatste hij een adellijke familiebank. En uiteraard was hij beschermheer van het Heeswijkse gilde.

Een opmerkelijke Heer van Heeswijk.

In en rond Heeswijk zijn er nog velen die zich de baron herinneren. Met hun verhalen en bijdragen is op het kasteel een expositie over deze markante edelman ingericht.

De expositie is te bezoeken van 2 tot en met 30 oktober tijdens openingstijden van het kasteel. Entree: € 10,00 p.p. (Brabants Landschap leden en Museumkaarthouders gratis toegang)

Expositie, Kasteel, Heeswijk, Baron Willem van den Bogaerde