Op 7 maart is onze gildebroeder Bert van den Berg overleden.

Woensdag 13 Maart 2019 om 10:30

Op 7 maart is onze gildebroeder Bert van den Berg overleden. 

Bert is een actief gildebroeder. Hij is bij het gilde gekomen in 1975 en is altijd een trouw lid geweest. Bert van den Berg is geboren op 18 maart 1930 in de gemeente Schijndel, parochie Heeswijk nabij de Heeswijkse brug.

Bert is vanaf 1956 bij Rijkswaterstaat geweest. Daarvoor eerst thuis mee op de boerderij, toen in de graan en meelhandel bij de firma van Oorschot.

Twintig jaar lang versterkte hij het bestuur van het gilde.

In 1981 en 1999 was hij een waardige Koning van het gilde.

Bij het gilde was hij actief met het oud papier en bij de twee wekelijkse schietwedstrijden voor 60 plussers oftewel de VELUWERA’S wat betekende (Veel lullen en weinig raken)

Bert van den Berg was een humoristische Gildebroeder. Hij hield van feesten, een kaartje leggen, als het mooi weer is samen met zijn vrouw An fietsen en niet te vergeten voor de vakantiegangers met de huifkar rijden, waar hij veel plezier aan heeft beleeft.

Vanwege zijn gulle lach en zijn verdienste voor het gilde ontving Bert drie jaar geleden de zilveren speld voor 40 jaren trouwe dienst bij het gilde.

We hebben Bert van den Berg in Heeswijk met Gilde-eer herdacht in de H. Willibrorduskerk en op het kerkhof aldaar te ruste gelegd.

Wij verliezen een markante gildebroeder.