Gijs de Visser nieuwe Koning 2012-2013 Sint-Willebrordusgilde Heeswijk

op maandag 05-11-2012
Maandag 5 November 2012 om 11:50

Nieuwe koning 2012-2013 Sint-Willebrordusgilde Heeswijk.

 Gildenbroeder Gijs de Visser, gaat als de nieuwe koning van het St.Willebrordusgilde het jaar 2012-2013 in.

Op de Schuttershof in de Fokkershoek, was het op zaterdag 3 november 2012 ondanks de vele regen een spannende strijd wie het komende jaar de nieuwe koning zou worden, 17 gildeleden namen deel aan dit koningschieten.

De spanning was op het laatst te snijden. De houten vogel werd op een moment geheel middendoor geschoten echter een deel bleef nog hangen. Nog zo’n drie ronden waren er nodig om de vogel naar beneden te halen.

Met het 215e schot viel de houten vogel naar beneden, daarmee bevestigde Gijs de Visser zijn koningschap. 

Een koningschap, dat hem voor de tweede maal in 6 jaar ten beurt viel. In 2006 van het Europees Schutters Treffen(EST2006) was Gijs ook koning en mocht hij bij Kasteel Heeswijk schieten voor de Europese koning.

De nieuwe koning is zondag 4 november 2012 geïnstalleerd tijdens een gildenmis die voorgegaan werd door pastoor Joost Jansen. 

Onder de gasten bevond zich ook waarnemend burgemeester Willibrord van Beek die hartelijk welkom geheten werd door de Hoofdman. 

Gijs de Visser, woonachtig in Loosbroek,  is een actief lid binnen het gilde.

Hij heeft jarenlang een bestuursfunctie vervuld en is nu verantwoordelijk voor de PR. Hij zorgt dat bijna alle nieuws over het gilde in de media verschijnt, maakt foto's tijdens evenementen, werkt mee aan het gildeblad ‘Hoge Schuts’ en regelt jaarlijks het HDL Jeu des Boules-toernooi.

 In het weekend van 28-29 en 30 juni 2013 viert het Sint-Willebrordusgilde haar 50-Jarige heroprichting. Dit jubileum wordt groots aangepakt met een groot gildefeest waaraan zo’n 45 gilden Heeswijk zullen bezoeken op het feestterrein dat dan gelegen zal zijn in de Fokkershoek een Jubileum voor iedereen met op de zaterdagavond een DORPSFEEST in de grote tent met tal van artiesten. Ook Gijs is al een half jaar druk doende met de voorbereidingen voor dat Jubileum. Naast deze taken zal hij nu ook het koningschap in gaan lossen.

Het gilde heeft er alle vertrouwen in dat Gijs zijn koningschap op een eervolle manier zal uitdragen. Wij wensen Gijs en zijn vrouw Anita en de kinderen een onvergetelijk jaar toe.

Beste leden,

zie de bijlage van de nieuwe koning Gijs de Visser 2012-2013.

En nog allemaal bedankt voor het keigezellige weekend.

Hoofdman Jan Schakenraad.

Bestanden (1)

  1. Koning-Gijs-de-Visser

    (2.97 MB)

    Koning-Gijs-de-Visser.doc