Kermisschieten 2009

op zondag 14-06-2009
Zondag 14 Juni 2009 om 00:00

Sint Willebrordusgilde actief

Kringgildendag Hoge Schuts te Berlicum

 Op 14 juni 2009 waren we aanwezig op de kringdag van de Hoge Schuts te Berlicum. Onder zeer slechte weersomstandigheden werden de massale opmars en de optocht gehouden. Bij aankomst op de wedstrijdterreinen op sportpark ‘De Brand’ was het even spannend of de wedstrijden door konden gaan vanwege dat het onophoudelijk regende en de Juryleden zodoende geen optimale beoordeling konden geven. Het gilde had op het allerlaatste moment nog een worst aan de heilige Clara geschonken voor goed weer en warempel om 15.30 uur brak de hemel open en werd het droog. De wedstrijden konden aanvangen en zodoende werd het toch nog een geslaagde dag. Bij het wedstrijdonderdeel groepstrommen stonden zeven van onze tamboers hun mannetje en behaalden de eerste prijs. Bij het individueel trommen behaalde Ruud van Daal ook voor hem een prachtige eerste prijs. Een felicitatie hierbij van de Overheid van het gilde voor het behaalde zilver. Rest ons nog het Sint Jorisgilde van Berlicum hartelijk te bedanken voor deze prachtige gezellige ondanks het slechte weer geslaagde dag.

Kermisschieten

Op kermismaandag organiseert het gilde het traditionele schieten voor de beste geweerschutter van het jaar. Zoals altijd een spannend gebeuren dat in een gemoedelijke en sportieve wijze tot stand komt. Dit jaar streden ook weer een groot aantal schutters voor de titel beste schutter van het jaar. Het werd een spannende strijd waarbij uiteindelijk na afkampen Raymond van der Cammen, een jeugdige verdienstelijk schutter als beste schutter het jaar 2009 in gaat. Het zilveren “Schutterskruis” mag hij met trots het hele jaar dragen. Een veelbelovend talent in het gilde die daarbij ook nog een verdienstelijke kruisboogschutter en ook als vendelier en tamboer zeer actief is.

Tijdens deze dag schieten de dames van onze gildeleden ook voor de beste schutter. Na een spannende strijd tussen de dames was het Thea van de Wijgert die als beste schutter van de dames werd gehuldigd.

Traditiegetrouw wordt er op deze dag ook een Jeu de Boules toernooi gehouden. Maar het slechte weer liet het niet toe om het spel te spelen. Maar tussen de buien door werd er toch nog af en toe een balletje gegooid en deed men aan kruisboogschieten terwijl de ouderen een kaartje legden in het gildehuis.

Gedurende deze dag organiseerde Gerda Langenhuijsen een prima verzorgde barbecue die zich iedereen goed lied smaken. We mogen als gildeleden terug zien op een zéér gezellige ondanks het slechte weer geslaagde dag.

Alle winnaars namens de Overheid van harte gefeliciteerd.