HDL Jeu de Boules toernooi 2012

geplaatst op donderdag 28-06-2012
Donderdag 28 Juni 2012 om 12:45

Team “De Mennekes” wint HDL-Jeu de Boulestoernooi.

In de stromende regen is op zondag 24 juni 2012 het HDL-Jeu de Boulestoernooi op het terrein van het Sint Willebrordusgilde te Heeswijk gespeeld. Even werd er nog gedacht om dit jaarlijks terugkerende toernooi af te gelasten, maar omdat alles toch in gereedheid was gebracht en ook alle aangemelde teams aanwezig waren wilden de deelnemers graag beginnen. Regenjassen en plastic cape’s werden aangedaan, paraplu’s opgestoken en dan werd er fanatiek, maar bijzonder sportief gespeeld. Tussen de wedstrijden door even een kop warme koffie of thee nuttigen en de volgende ronde kon weer beginnen.

Team “De Mennekes” wint HDL-Jeu de Boulestoernooi.


In de stromende regen is op zondag 24 juni het HDL-Jeu de Boulestoernooi op het terrein van het Sint Willebrordusgilde te Heeswijk gespeeld. Even werd er nog gedacht om dit jaarlijks terugkerende toernooi af te gelasten, maar omdat alles toch in gereedheid was gebracht en ook alle aangemelde teams aanwezig waren wilden de deelnemers graag beginnen. Regenjassen en plastic cape’s werden aangedaan, paraplu’s opgestoken en dan werd er fanatiek, maar bijzonder sportief gespeeld. Tussen de wedstrijden door even een kop warme koffie of thee nuttigen en de volgende ronde kon weer beginnen. Uiteindelijk werd er door de teams van Raymond van der Cammen en Geert Gevers gestreden om de 3e en 4e plaats. Op een gegeven moment was het 7-7 waarna het team van Geert een voorsprong nam van 11 tegen 8, maar Raymond van der Cammen gaf de hoop niet op en zijn team kwam ineens terug met een 4-punter zodat het ineens 11 tegen 12 was. Ook het laatste puntje scoorden Raymond, Michel Kemps en Dennis van Haandel zodat ze met een 3e prijs konden pronken.

De finale was iets minder spannend, de mannen uit Dinther (De Mennekes), Jan van Eerd, Ad van Zutphen en Wil van Oorschot haalden ook in de finale flink uit zoals ze dat al het hele toernooi hadden gedaan. Niek Timmers, Peter van de Ven en Johny Blommers hadden niet veel kans tegen het precieze spel van hun tegenstanders, ondanks dat ook zij de voorrondes uitstekend hadden gespeeld. Op een gegeven moment stond het team van Jan van Eerd zelfs met 11-2 voor. Uiteindelijk werd het 13 tegen 8 en was het toernooi ten einde met terechte winnaars, niet alleen vanwege hun goede spel maar ook het plezier dat ze uitstraalden tijdens het toernooi. We zien ze graag volgend jaar terug zoals alle overige teams, maar dan hopelijk onder betere weersomstandigheden.

1e Team:
Jan van Eerd, Ad van Zutphen en Wil van Oorschot.

2e Team:
Niek Timmers, Peter van de Ven en Johny Blommers.

3e Team:
Raymond, Michel Kemps en Dennis van Haandel.

Bestanden (1)

  1. Boule

    (58.87 KB)

    Boule.png