Op de koffie bij … Bos Coach Travel I VANDERWOU Tours

geplaatst op 29-07-2021
Donderdag 29 Juli 2021 om 13:21

Hallo leden,

in het krantje MooiRooi kregen wij via de app doorgestuurd een mooi artiekel over önze"Hein.

https://www.mooirooi.nl/nieuws/zakelijk/58662/op-de-koffie-bij-bos-coach-travel-i-vanderwou-tours

Sint-Oedenrode - Voor reisorganisaties is het een turbulente tijd. De regels voor reizen in het buitenland kunnen elke dag veranderen en vooral bedrijven die meerdaagse reizen naar het buitenland organiseren beleven zware tijden. Sommige ondernemers in die branche hebben dan ook noodgedwongen moeten stoppen met hun bedrijf. Ook Bos Coach Travel uit Sint-Oedenrode, die in 2019 zijn laatste meerdaagse busreis kon uitvoeren. Maar toen!

Door: Jan Egmond

Het is een vrolijke bedoening bij de grote loods met diverse touringcars van Bos Coach Travel I VANDERWOU Tours aan de Hoofdstraat 9 in Schijndel. Chauffeurs, monteurs, managers en familie lopen door elkaar, buurten dat het een lieve lust is, knabbelen aan hartige snacks, bijten in een belegd broodje of krentenbol, en nippen niet te vergeten aan de koffie waar deze rubriek zijn naam aan ontleent.

Met een aanstekelijk enthousiasme vertelt Hein Bos waarom de koffie hem en zijn vrouw Miranda nog beter smaakt dan anders. “Onze vaste klanten krijgen elk jaar een nieuwsbrief. Ondanks dat we in 2020 een waanzinnig goed boekingsjaar hadden, kon dat allemaal niet doorgaan door de pandemie. We hebben de klanten meteen de reissom terugbetaald. In de laatste nieuwsbrief moesten we hen vertellen dat wij helaas de stekker uit ons bedrijf moesten trekken. Maar inmiddels is de stekker er weer terug in gegaan. En hoe!”

De ondernemer vertelt hoe hij precies op tijd in contact kwam met Cees Beerens van VANDERWOU Tours uit Dongen. Cees bestiert samen met Arjen van der Wou het gelijknamige bedrijf, dat wél goed heeft kunnen inspelen op de veranderingen in de wereld van personenvervoer. Met een breed vervoersaanbod, waarin precies nog een plek vrij was voor de doelgroep waar Bos Coach Travel jarenlang een vertrouwde naam hadden opgebouwd. Bos Coach Travel maakte een doorstart, en Hein is nu vestigingsmanager bij VANDERWOU Tours.

Het mes snijdt dus aan twee kanten, en eigenlijk méér dan twee. “Chauffeurs zijn waanzinnig welkom” legt Hein uit. “Gekwalificeerde touringcarchauffeurs, maar eigenlijk iedereen die een touringcar mag rijden. Dan ben je nog niet meteen touringcarchauffeur. Wat ik trouwens een gewéldig beroep vind, maar dat word je niet zomaar. De code 95-cursussen die je daarvoor nodig hebt, worden compleet door ons geregeld. We hebben zelfs een kleine servicewagen waarmee we de cursist desgewenst naar de cursus in Dongen brengen en halen.”

De samenwerking met VANDERWOU Tours geeft Bos Coach Travel niet alleen een nieuwe doorstart, maar ook veel meer mogelijkheden dan voorheen. “Wij rijden al jaren naar Wildschönau in Oostenrijk, en daar gaan we mee door. Daar zijn we thuis. Wij kennen daar iedereen, en iedereen kent ons. Maar als een groep ons vraagt om naar een andere bestemming te rijden, kan dat ook.” VANDERWOU Tours heeft namelijk vervoer in alle maten, van VIP minibussen met 16-23 zitplaatsen tot en met luxe dubbeldekkers met 90 zitplaatsen.

Ter illustratie van de band met zijn klanten vertelt Hein wat korte anekdotes. Van de vrouw van 95 jaar die elk jaar meereist, nog steeds. En de klant die, geïnspireerd door de pandemie, eruit flapte “Al gaan we kapot in Oostenrijk, Bos Coach Travel brengt ons thuis.” Op Google hebben ze, waarschijnlijk vanwege de doelgroep ouderen, niet veel reviews. Maar die zijn wél allemaal vijf sterren.

De doorstart is zo snel gegaan, dat de website nog amper is bijgewerkt. “Maar dat gebeurt vóór het eind van het jaar, met nieuwe busreizen in 2022” verzekert Miranda. Want dan is het weer boekingen-seizoen!

 

namens de overheid,

Gerard Oskam