Gildendag Hoge Schuts te Vorstenbosch 2010

op zondag 04-07-2010
Zondag 4 Juli 2010 om 00:00

Patrick van der Cammen redt de eer van het Sint Willebrordusgilde.

Hij wilde eigenlijk niet mee omdat zijn moeder jarig was, maar toen hij besloot om toch naar de kringgildedag van de Hoge Schuts te gaan schreef hij zich ook maar meteen in voor het geweerschieten in de jeugdklasse. Gelukkig voor het gilde van Heeswijk want Patrick als jongste deelnemer van ons gilde was ook de enige die een eerste plaats met zilveren schild behaalde. In deze discipline lijkt hij onverslaanbaar te zijn gezien zijn successen dit jaar.

De overige leden deden ook hun best maar het zat niet zo erg mee. Tijdens het groepsvendelen liet een vendelier zijn vlag vallen bij een moeilijke slag, met jeu de boulen werd één van de drie wedstrijden verloren en maak je ook geen kans meer op verdere prijzen en met bazuinblazen, trommelen en de overige disciplines was de “concurrentie” net ietsje beter. Het kan ook niet altijd prijzen regenen, maar we houden de moed er in, gaan verder met oefenen en zorgen ervoor dat Patrick de volgende keer niet als enige een zilveren schildje hoeft op te halen.

Wel hebben we genoten van een perfecte organisatie van deze mooie zonovergoten gildedag. Hulde voor het Vorstenbosche gilde die er een gezellige dag van wisten te maken. Het halen van prijzen is immers niet het belangrijkste doel van een dergelijke gildedag, het samenzijn in broeder- en zusterschap, daar gaat het om.

Patrick (en ook het gilde Sint Antonius Abt uit Vorstenbosch) proficiat namens het Sint Willebrordusgilde Heeswijk.

Bestanden (2)

  1. Patrick

    (32.82 KB)

    Patrick.png

  2. ZilverenPatrick

    (102.5 KB)

    ZilverenPatrick.doc